Syvät lihakset jumissa, raajasta puuttuu/hiipuu voima, koordinaatio heikkenee rasituksessa tois- puoleisesti, kalkkiolkapää, tennis- tai golf kyynärpää, kantaluupiikki, krooninen akillesjänne vaiva.. Eswt- laitteella voi hoitaa noita kaikkia. Jos kivut ei ala hellittään ja voima palautuun, otetaan Laser ja fascia käsittely mukaan, perinteisen fysioterapian lisäksi 💪

Eswt- laitteella ”shokkiaaltohoito” laitteella pääsee esimerkiksi lantion seudulla pakaran sivusta ampuen ”häpyluuhun saakka”, jolloin käsitellään ”Issias hermoa” ja sitä kiristäviä pakaralihaksia. Lihas massan ja muun kudoksen määrä ei haittaa käsittelyä, mikä on ongelmana perinteisissä käsittelyissä.
Manuaalisilla käsittelyillä pääsee vain pinnallisiin kudoksiin käsiksi. Lihakset ja fasciat käsitellään yhdellä kertaa äänipistoolilla niin syvältä, kuin on tarvis päästä (1,5-5 bar löytyy jokaiselle vaihtoehto). Jo yksittäinen käsittely tuo ison helpotuksen lihaskireyksiin ja jumeihin, kun samalla käsittelyllä hoidetaan kaikki lihas- ja fascia kerrokset sekä muut kudokset. Hoidon kipua lievittävä vaikutus paranee käsittelyjen myötä ja ”valetulehdus” korjaa käsittelykohtaa elimistön omilla korjausprosesseilla 4-5 päivän ajan. Perinteisten sähkö- sekä ultraäänihoitojen vastaava hoitovaikutus kestää muutaman tunnin hoidon jälkeen ja hoitoaika on vähintään puolet pidempi.
Käsittelyn alkuvaihe tuntuu jonkin verran, ”kuin hakkaisi pienellä vasaralla” mutta nopeasti käsittely rentoutuksen lisäksi turruttaa hermopäätteet. Hoito käynnistää elimistössä ”valetulehduksen”, jolloin aineenvaihdunta nopeutuu, ja kollageenin uusiutuminen nopeutuu. Jänne vaivoissa ongelmana on kollageenin uudelleen muodostuminen ja huono verenkierto. Tarvittaessa hoitoa tehostetaan Laser käsittelyllä.

Video hoito tapahtumasta: https://youtu.be/2GeyR9ndkFI

”ESWT-terapiassa korkeatehoinen ääniaalto vaikuttaa kudokseen. Tästä aiheutuu paranemista edistäviä vaikutuksia, kuten lisääntynyt neovaskularisaatio, kroonisen tulehduksen väheneminen, kollageenin stimulaatio ja kalsiumin liikaesiintymien liukeneminen. Näiden biologisten mekanismien stimulointi luo optimaalisen ympäristön paranemiselle. Vammautunut alue normalisoituu, toimintakyky palautuu ja kipuun saadaan lievitystä”.

Linkissä esimerkki akillesjänteen kivun hoidosta: