Laser

Korkeateholaser stimuloi paikallista mikroverenkiertoa ja tukee patologisen alueen imunesteiden poistumista. Yhdistämällä biostimulaation ja fotomekaanisen stimulaation High Intensity Laser -terapia parantaa kudoksen ja samanaikaisesti antaa nopean ja tehokkaan keinon kivun hallintaan. High Intensity Laser -terapia tarjoaa erittäin tehokkaan hoitomuodon laajalle alueelle indikaatioita lihasvammoista tendinopatioihin ja nivelten ongelmiin. Laitteet ovat kannettavia, kosketusnäytöllisiä ja niissä on automaattiset terapiaprotokollat helppoa ja tehokasta käyttöä varten.

Laserterapian biostimuloivat ja parantavat vaikutukset ovat olleet hyvin tiedossa jo 1960-luvulta lähtien. Biostimulaatio tarkoittaa kykyä ”biostimuloida” biologisen kudoksen kasvua ja korjaantumista solutasolla. Johtuen laservalon monokromaattisuudesta ja koherenttiudesta sitä voidaan säädellä ja sen käyttäytymistä määritellä erittäin tarkasti. 810/980nm ja 1064nm aallonpituudet aikaansaavat kromoforeissa täsmävaikutuksen, mahdollistaen maksimaalisen terapeuttisen vaikutuksen joka kohdistuu vain halutulle alueelle.

BTL 6000 korkeateholaserin maksimissaan 12W lähtöteho mahdollistaa läpäisykyvyn erittäin syvälle. Absorbtion ja läpäisykyvyn optimaalinen suhde takaa kudoksen ja kipureseptorien tehokkaan stimuloinnin jopa 10 cm syvyydessä. Korkeatehoinen laserterapia on nopea ja tehokas hoitomuoto ilman sivuvaikutuksia, ja se pystytään kohdistamaan tarkasti mihin tahansa kehon kipualueeseen.

Välitön, voimakas ja pitkäkestoinen kivunlievitys

Lähellä 1000nm olevien aallonpituuksien käyttäminen erittäin lyhyinä pulsseina antaa BTL Korkeateholaserille aivan uuden terapeuttisen ominaisuuden – kyvyn luoda biologiseen kudokseen mekaanisen aallon. Aallonpituudet 1064nm ja 980nm on erityisesti suunniteltu absorboitumaan erittäin hyvin nestepohjaisiin rakenteisiin. Laservalon tavoittaessa ihon se aiheuttaa kudoksessa aaltopituudeltaan spesifisen fotomekaanisen aallon. Hermopäätteiden ja muiden ihonalaisten kudosten kipureseptorien mekaaninen stimulointi estää kipuaistimusten etenemisen hermojärjestelmässä, ja tuo välittömän lievityksen kipuun.

Sen lisäksi tämä mekaaninen aalto stimuloi paikallista mikroverenkiertoa ja tukee patologisen alueen imunesteiden poistumista. Yhdistämällä biostimulaation ja fotomekaanisen stimulaation, BTL Korkeateholaser parantaa kudoksen ja tarjoaa samanaikaisesti kivunhallintaan tehokkaan keinon joka ei aiheuta riippuvuutta.

 

Kontraindikaatiot , suomeksi

vasta-aihe

kontra-indikaatio, vastasyy, käytön este; lääkkeen tai muun hoidon käyttöä vastaan puhuva syy

 

Laserhoidon kontraindikaatiot:

     Epilepsia (näkyvä vilkkuva valo)
     Suora säteilytys rauhasten alueelle (kilpirauhanen, sukurauhaset)
     Säteily suoraan kasvaimen päälle (syöpä)
     Raskaus (säteilytys kohdun yli)
     Epifyysi-linja lapsilla (kasvulevyt)
     Silmät: suora tai heijastunut lasersäteily silmiin
Implantit eivät ole hoidon este

Mitä voidaan hoitaa?

Laserilla voidaan hoitaa esim.

Yleisimmät hoitoaiheet :

Tulehdukset iholla ja limakalvoilla
Haavojen ja arpien hoito
Kivun ja turvotuksen hoito
Laserakupunktuuri
Hoitoaineiden imeyttäminen
Ihon kiinteyttäminen

Akuuteissa vaivoissa :

Lihasrevähtymät
Nivelvauriot
Leikkauksen jälkeiset kivut
Haavahoidot
Pistohaavat
Nivelsiteiden revähdykset
Turvotus
Iho- ja korvatulehdusten hoito
Murtumien paranemisen nopeuttaminen

Kroonisissa vaivoissa :

     Nivelrikon oireita
Nivelkivut
Jännetulehdukset
Niska- ja selkäkivut
Kuntoutukset
Jännittyneiden ja kireiden lihasten rentoutus
Kivunhoito

Laser_esite